Forår….

Kom Maj du søde milde…

Vi har nydt stort af det flotte gavekort vi fik af vores venner til Mosgaard Plantecenter. Så skønt og det kribler i fingrene for at komme i gang 🙂

Det er flere år siden jeg har haft lysten og energien til at komme lidt i haven og pusle. Trods smerter og lidt bump efter stamcellebehandlingen (HSCT) mærker jeg nu lysten/energien.

Det er efter hånden 16 år siden vi købte huset her i Svorbæk, som i gamle dage var byens købmand og de første med telefon, det hed “Høkerhuset” og var et samlingssted for flere borgere dengang. Vi har fået mange skønne historier fortalt af en ældre herre der boede her i byen da vi flyttede her til. Han kunne bla. fortælle der hang pølser der var til salg ned fra lofterne.

Vi var ret hurtige til at få haven etableret med højbede og stokroser rundt omkring og drømme blev stille og rolig til virkelighed.

5 år senere kom “dommen” og det var som at blive revet ned i et sort hul… alle de drømme og det vi gerne ville blev svære at holde ved lige. Jeg blev ret hurtig ramt med det kognitive og fik svært ved at overskue og havde svært ved at finde energien.

Vi valgte at sætte huset i stand efter mange overvejelser -var det nu det helt rigtige at gøre? Men vi tog drømmen op på en anden måde og satte huset istand sammen med en arkitekt, som allerede kendte huset. Huset bibeholdte nogle kampsten, men fik ellers sat en sokkel på og vi fik gennem renoveret hele underetagen. Under renoveringen fandt vi flere sjove ting fra tiden tilbage. Vi flyttede i sommerhus ved Kysingnæs i flere måneder imens det stod på. Et spændende men også et hårdt projekt, selvom der var håndværkere på noget af vejen.

Vi er stadig glade for at bo her selv om der er en del at holde, men vi nyder virkelig den varme renoverede underetage uden niveau forskelle.

 • 26. april 2018 kl. 20:26
  Permalink

  Dejligt at gense billederne fra det ‘gamle hus’ til det nu nye velfungerende hus☺️

  Svar
 • 10. marts 2019 kl. 15:26
  Permalink

  Hej
  Vi kørte i dag gennem Svorbæk på vej hjem til Odder. Mest af nysgerrighed, da jeg har en halvkusine Esther Bonde Pedersen, som er datter af Victor og Valborg Pedersen – købmandsparret i Svorbæk.
  Da jeg kom hjem, googlede jeg Svorbæk/købmand og så dukkede din side op, med en fin lille beskrivelse af Høkerhuset. Derfor fik jeg lyst til at lave dette lille skriv. 🙂

  Victor og Valborg havde, da de blev gift, planer om at erhverve sig en gård et sted, men de skulle også have noget at leve af inden de fik sparet nok op til en passende gård. Derfor blev det til købmandshandlen i Svorbæk indtil da. Det med gården blev så ikke til noget alligevel. Købmandshandlen blev deres liv.
  Han døde i 1964 og hun i 1971.
  Da de havde sølvbryllup i 1948, var min far (Esthers fætter) med til festen i Svorbæk. Det var før at han selv købte gård og stiftede familie.
  Esther voksede op som enebarn og lever i bedste velgående – snart 88 år. Vi skriver sammen, da vi begge interesserer os for slægtsforskning. 🙂

  Svar
  • 10. marts 2019 kl. 17:51
   Permalink

   Hej Birthe.
   Hvor er det sødt af dig at skrive… -det er en sjov historie du fortæller. Vi er vilde med husets historie og høre indimellem lidt baggrund om det og dens ejere igennem tiden.
   Vi flyttede hertil i 2002 og har lavet meget på huset. Hvis Esther har billeder eller historier hun vil dele er I velkommen forbi en dag. Skriv hvis det har interesse og vi kan sammen finde en dag hvor I kan se huset.
   Tak fordi du skrev 🙂
   Vh Anne Sofie

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Follow Me
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud